søndag 15. januar 2012

Rasisme – en definisjon

De aller fleste mennesker idag kjenner til ordet «rasisme». Men det betyr ikke at de kjenner ordet og ordets betydning.

Og da mener jeg ordets opprinnelige betydning.

Et par innledende presiseringer her. Undertegnede har en bachelorgrad i lingvistikk. Ikke med verdens beste karakter – men det er blant annet fordi jeg ikke bøyde meg for sensorenes ideologi under eksamen. Jeg tror nemlig at ord – så langt det er mulig bør beholde sin opprinnelige betydning, og dersom det ikke er mulig – så mener jeg at man simpelthen bør la ordet dø ut – eller tas ut av bruk.

Uten å skrive nevneverdig mer om denne tanken/forståelsen, vil jeg nevne ord som «demokrati» og «fundamentalisme» som gode eksempler på ord som på mange måter ikke lenger får lov til å bety det de egentlig gjør. Men det ordet vi skal se nærmere på her er ordet «rasisme».

For ordet «rasisme» var opprinnelig ikke et negativt ladet ord. Men: La meg understreke dette: Det var et adjektiv for en negativ ideologi. Det er noe helt annet. Ordet har sitt opphav i den tyske sosialistiske arbeider-bevegelsen, og kretsen omkring partiet NSDAP – National Sosialistische Deutsche Arbeiter Partei.

Da ordet ble presentert var det ment som et positivt ladet adjektiv – for nazistene – som skulle brukes til å fremme deres ideologi om rasetanken, om rasehygiene.

Her kommer vi inn på et meget interessant grenseområde. For de aller fleste er idag skjønt enige om at rasisme er noe negativt. Undertegnede inkludert. Men mange av dem som offisielt driver aktivt anti-rasisme-arbeid, klarer allikevel ikke å koble det historiske faktum at antisemittisme og rasisme faktisk er to alen av samme stykke.

Faktum er at antisemittisme og rasisme henger så sterkt sammen at rasismen henter sin kraft fra antisemittismen. Det betyr: Eliminer antisemittismen, så elimineres rasismen som en følge av det.

Bibelen sier for eksempel ingenting om raser. Rasetanken er fullstendig fremmed for Bibelen. Den sier, selv om vitenskapen vil avvise tanken at alle verdens «raser» (les: folkegrupper) har sitt opphav i tre brødre, sønner av én mann og én kvinne, nemlig Shem, Kham og Jafet. Det betyr igjen at (selv om det fins ulike blodtyper) at alle mennesker er av samme blod (roten: Noakh). Forskjellen er at de tre brødrene hadde ulik pigmenttetthet i huden, som igjen førte til tilsynelatende forskjellige hudfarger.

Derfor er det riktigere å snakke om «folkegrupper», enn raser. Men på grunn av evolusjonismen (dvs. den religionen som baserer seg på evolusjonsteorien) ikke kan/vil akseptere at Bibelen faktisk har rett i dette, blir tanken om at det fins ulike raser videreført.

Fikk du med deg det? Jeg hevder altså at det er den såkalte «vitenskapens» skyld at vi overhodet snakker om raser i vår tid – og derfor også rasisme.

Ergo må ikke akademikere på venstresiden komme her og komme her og hevde at det er Bibelen og kristendommen som er skyld i rasismen. Det er og forblir et vikarierende argument. Hitler og hans menn var nemlig forstokkede evolusjonister alle som én. Det fantes ikke én eneste av dem som trodde på Bibelen. Men den saken skal jeg komme tilbake ved en senere anledning.

For all del. Dette blogginnlegget er ikke ment som et angrep mot «viten» og «vitenskap», bare «vitenskap på ville veier».

Det er derfor viktigere enn noensinne å ta et oppgjør med denne villfarne «vitenskapen» og begynne på nytt med «tabula rasa», så å si. Eller som amerikanerne ville ha sagt det: Set the record straight.

Vi trenger å vende oss bort fra de eteriske måleenhetene, og gjeninnføre forståelsen av absolutter. Uten det blir som dåraktige mennesker som bygger vårt hus på sand i stedet for å bygge vårt hus på fjell, som det står i Bibelen.

For du vet vel hva som skjer om du ikke bygger huset ditt på fjell? Hvis ikke du vet det, ta deg en tur til Byneset i Trondheim og se deg om... og ta deretter det du ser der i overført betydning med deg inn i samfunnsfilosofien.

3 kommentarer:

  1. Interessante tema, men hvorfor ikke bryte opp teksten litt og veilede leseren med overskrifter som innledning til nytt tema i neste avsnitt.

    En god illustrasjon av Byneset i Trondheim ville også vært interessant i teksten over

    http://mylittlenorway.com/wp-content/uploads/2009/10/byneset-church.jpg

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemelding. Skal forsøke å huske på det.

    SvarSlett
  3. Interessant tema, og når det kommer til det lingvistikken har jeg ikke noe å si på det som står skrevet her.
    Når det kommer til uttalelsene om vitenskap har jeg noen ting å utsette.
    Jeg lurer litt på hva kildene dine er da de ikke er listet opp noe sted, og går på kollisjonskurs med hva som allment er oppfattet som god forskning og vitenskap (både på venstre og høyre sider av politikk bare så det er sagt).
    Men bare så det er påpekt vil jeg på ingen måte legge noen skyld for de problemer vi har med rasisme over på bibelen eller andre religiøse tekster.

    Jeg tror jeg kan relativt kort gjøre rede for hvorfor biologien hverken kan eller vil akseptere bibelens versjon av mangfold på jordkloden.
    1) Det er ikke funnet noen bevis som definitivt peker i retning til en flod på det tidspunkt Noah skal ha levd. (ca 2350 bc)
    2) Innavl fra tre brødre som lager barn med sin mor, eller eventuelle senere søstre ville på i løpet av få generasjon død ut på grunn av innavl.
    3) Selv to og to av hver forskjellige type insekt som finnes ville aldri fått plass på en båt på den størrelsen som blir beskrevet.
    Om du ikke er enig i uttalelsene må du gjerne gjøre rede for hvilke bevis som støtter en global flod eller lignende hendelser.

    Når det kommer til Hitler så er dette en ganske vanlig urban myte, men det finnes ganske gode bevis for at Hitler ikke trodde på evolusjon i det hele tatt. Her er noen sitater fra Mein Kampf:
    f.eks : "By leaving the process of procreation unchecked and by submitting the individual to the hardest preparatory tests in life, Nature selects the best from an abundance of single elements and stamps them as fit to live and carry on the conservation of the species"
    Denne typen syn på naturlig utvalg stemmer ikke overens med Darwins Evolusjonsteori. Den stemmer tilgjengjeld godt med Eugenikk (sosialdarwinisme) av Herbert Spencer (mannen back setningen "Survival of the fittest" bare så det er klart), som skrev sine bøker om dette 2 år før Darwin gav ut sine hypoteser. Merk også her at Spencer's syn kalle eugenikk og har ingen ting med hverken genetikk, evolusjon eller Darwin å gjøre. Ordet Sosialdarwinisme er funnet opp av en tredje part og har ikke noe med hverken Spencer eller Darwin å gjøre. Sosialdarwinisme og Darwin har like lite med hverandre å gjøre som bladet ”KK” og rasistene i ”KKK”.

    Når det kommer til Hitlers tro på gud lar jeg ordet egentlig gå til ham selv:
    "Whoever would dare to raise a profane hand against that highest image of God among His creatures would sin against the bountiful Creator of this marvel and would collaborate in the expulsion from Paradise."
    -- Mein Kampf, vol. 2, chapter I.

    "It was by the Will of God that men were made of a certain bodily shape, were given their natures and their faculties. Whoever destroys His work wages war against God's Creation and God's Will."
    -- Mein Kampf, vol 2, chapter X.

    Dette gir ikke på noen måte belegg at Hitler brukte kristendom som en begrunnelse for sin antisemittisme (bare for ordens skyld).

    Evolusjonsteorien har Ingen syn på hvorvidt en art er bedre enn en annen art, og den gjør ikke forskjell på folk. Uansett hudfarge hører et menneske til arten menneske så lenge de kan produseres avkom mellom dem (noen millioner mulatter er godt bevis på at dette er tilfellet). Det hender evolusjon differensierer mellom "raser" gjennom ord som folkegrupper (slik de selv foreslår). Men den sier ingenting om at en folkegruppe er bedre eller verre enn noen andre.

    Om du har noen relevant data som beviser noe annet ønsker jeg deg velkommen til og link dem.

    Personlig vil jeg si at absolutter Aldri er en god ide:P (ja jeg vet at den setningen var absolutt, men unntak og bekreftelser av regler osv.)
    Enhver absolutt kan være basert på noe som ikke stemmer 100% og om man finner ut at det ikke er tilfellet likevel nekter absolutisme deg i å skifte mening til noe som stemmer bedre. Slik kan man bli fanger av sine egne absolutter.ditt;)

    SvarSlett