fredag 10. februar 2012

Hva er Illuminati?

Dette er et spørsmål som jeg fra tid til annen får. Noen ganger har jeg forsøkt å svare på det, andre ganger har jeg avvist å svare på det.  Årsaken til det siste er at jeg faktisk ikke har hatt noe skikkelig sakssvarende svar å gi.

Naturligvis kan jeg komme med en utlegning av illuminismens historie, som strekker seg tilbake til – i allefall – korsfarertiden og kanskje så langt tilbake som urgnostisismen. Men en slik utlegning tar både lang tid og må i beste fall bli unøyaktig.

Tankene mine har, imidlertid, selv om leppene mine har vært forseglet gått og tikket som et hvilket som helst urverk.

Målet har vært å finne et brukbart svar på spørsmålet.

Men mer enn det: Først må en finne det riktige spørsmålet. For det er en udiskutabel sannhet at dersom spørsmålet blir feil formulert – og feil stilt – da kommer svaret, uansett hvilken form det kommer i, til å bli feil. Noen ganger feil oppfattet, andre ganger bare feil, fordi premissene er fullstendig ute å kjøre.
Jeg har derfor kommet til at det fører galt av sted, og automatisk gir et galt svar å stille spørsmålet: Hva er Illuminati?

I stedet bør man stille spørsmålet slik: «Hvem er Illuminati?» Og før man stiller det spørsmålet bør man selvsagt presisere hva selve ordet «Illuminati» betyr.
Svaret på det kan formuleres slik:

Illuminati (flertallsbegrep av illuminatus, «opplyst» (latin)) med betydningen «de opplyste».

For å utdype dette noe mer;  kan vi lete opp synonymer på ordet «opplyst» og får da en liste som «utdannet, vidsynt, fordomsfri, kultivert, intelligent». Alle disse ordene har noe å si oss om hvem Illuminati er.

For hvis Illuminati er, som navnet selv vitner om bestående av mennesker som vurderer seg selv som «utdannede, vidsynte, fordomsfrie, kultiverte og (mer) intelligente», så sitter vi igjen med et typisk eksempel på sosialismens forkjempere.

Sosialismens grunnleggere og videreførere ser nemlig på seg selv – og presenterer seg selv som mennesker som er «bedre utdannet, mer vidsynte, mer fordomsfrie, mer kultiverte og mer intelligente» enn folk flest. Av denne grunn mener de at de har en slags, om ikke medfødt, så i alle fall inngitt rett og plikt til å herske over andre (les: almuen, folk flest).

Vi er jo tross alt bare kveg (stemmekveg!?) som ikke selv er i stand til å tenke fornuftig nok til å styre oss selv. Ergo trenger vi overstyring fra statlig hold. Styring av en elite. Se gjerne min bloggpost om demokrati, der jeg forklarer hva den reelle betydningen av ordet demokrati er for noe. Dette siste vil også gå klart fram når man forstår hvem Illuminati er, i stedet for hva Illuminati er.

I den amerikanske uavhengighetserklæringen står det å lese:

Vi fremholder disse sannheter som selvsagte, at alle mennesker er skapt likeverdige, og at de alle er inngitt av Skaperen visse ugjendrivelige rettigheter, og at blant disse er retten til liv, retten til frihet  og retten til å søke sin egen lykke.

Dette finner også gjenklang i menneskerettighetserklæringen.

Når så alle mennesker er født likeverdige og frie, betyr det selvsagt at ingen har rett til å forgripe seg over dem ved å bruke makt eller overmakt.

Denne formen for maktovergrep finner vi tydeligst av alt i en ideologi som kalles statsismen. Statsismens prinsipp handler om å samle all makt, dvs. både politisk og økonomisk i staten, slik at staten blir et elitevelde der man til syvende og sist sitter tilbake med en elite (1%) som styrer over og kontroller almuen/folk flest (99%).

Hvordan kan man så hevde et slikt syn når alle mennesker er født likeverdige?
Svaret er at det kan man ikke. Det vil, ikke uten at staten blir vurdert som non plus ultra. Ingen over og ingen ved siden. Men det prinsippet er i direkte konflikt med menneskerettighetene.

Hvilke underideologier er det så som bygger på statsismen som grunnideologi? Svaret på det er sosialismen, i ulike nyanser og avskygninger/speilbilder:
Maoismen, stalinismen, marxismen, leninismen, sosialdemokratiet, kommunismen, marxist-leninismen, nasjonalsosialismen (nazismen), fascismen, etc. etc. etc.

Alle disse ideologiene er alner av samme stykke. Går man dem nøye etter i sømmene tar det ikke lang tid før man blir klar over det. Alle disse ideologiene er fulle av menneskeforakt og forakt for individet. Vi kaller dem gjerne kollektivistiske, men også det er strengt tatt en feil beskrivelse, for de handler hver for seg bare for elitens beste – mot folket.

Det er på tide å våkne opp og se dette nå. Illuminati er alle dem som representerer et syn som motarbeider enkeltmenneskets frihet og invididets rettigheter. Din frihet og dine rettigheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar